OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda. Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.
Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap söker en universitetsadjunkt med inriktning gastronomi.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (75%) med tillträde snarast och till och med 230219 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 220208.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning inom de professionsnära inslagen inom Kostvetarprogrammet och Gastronomiprogrammet. I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande, utvärdering och rapportering av undervisning i kurser och program med särskilt fokus på Gastronomiprogrammet och Kostvetarprogrammet.
Undervisningen omfattas främst av praktiska moment men även föreläsningar, seminarier, handledning och teoretiska examinationer i form av PM och rapporter ingår. Undervisningen kommer främst att omfatta ämnesområden relaterade till matlagningstekniker och livsmedelskunskap, måltidsservice med produktion och grundläggande gastronomi.
Även utbildning inom andra program där institutionen är involverad, fristående kurser och annan utbildning som institutionen bedriver kan beröras. Andra administrativa uppdrag kan ingå.
Tjänstgöringsort är Umeå och undervisningen sker både på campusområdet och i lärplattform.
Behörighet
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.
Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna
Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen.
Särskild vikt kommer att läggas vid prövningen av de erfarenhetsbaserade och fördjupade kunskaperna om råvaror samt fördjupade färdigheter i matlagningstekniker och måltidsservice.
Dokumenterad erfarenhet av måltidsservice för många samt personer med olika behov och arbete med hållbar utveckling är meriterande. Även erfarenhet av praktisk undervisning eller handledning i kök, gärna från högskola och/eller universitet är meriterande.
Dokumenterad erfarenhet och kunskap i allmänna livsmedelssäkerhetskrav, livsmedelshygien samt kostnadsberäkning inom måltids- och restaurangkontext är meriterande.
God administrativ förmåga är meriterande. En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.
Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar https://www.umu.se/globalassets/fristaende-webbar/regelverk/personal-lika-villkor-och-arbetsmiljo/anstallningsordning-dnr-fs-1.1-1134-21.pdf.
Din ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 220208. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, referenstagning och arbetsprov.
Mer om oss
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 40-tal medarbetare, men är i en tillväxtfas. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, https://www.umu.se/institutionen-for-kost-och-maltidsvetenskap/.
Välkommen med din ansökan!
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559,xavier.deluna@stat.umu.se
Chatrine Westerlund
090-786 64 13
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-786 5798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-786 7835
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-7865798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-7867835
Jeanette Dareblom /Administrativ chef
090-7866155
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559
Linda Johnson
090-786 55 04
Jenny Dufweke
090-786 68 22