Universitetsadjunkt i Måltids- och restaurangvetenskap

Arbetsbeskrivning

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.



Restauranghögskolan söker en universitetsadjunkt i måltids- och restaurangvetenskap.

Anställningen är ett vikariat på heltid (100%) med tillträde 170901 till och med 171231 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 170508.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning och därtill hörande administration på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå inom Gastronomiprogrammet. Även utbildning inom andra program där enheten är involverad, fristående kurser och annan utbildning enheten bedriver berörs. I undervisningen ingår planering av kurser, genomförande samt utvärdering av kurser. Handledning och föreläsningar på dessa nivåer samt kursansvar och kursadministration inom programmets inriktning kreativ matlagning ingår. Kurser som gastronomins grunder, mat och kemi, gastronomi samt kreativ matlagning berörs. I arbetsuppgifterna ingår även att följa utvecklingen inom ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt som av betydelse för arbetet. Två viktiga områden är deltagande i enhetens pedagogiska utvecklingsarbete samt deltagande i grupper som jobbar med utveckling av utbildning och utbildningskvalitet. Andra administrativa uppdrag kan ingå.

Behörighet som universitetsadjunkt
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har avlagt examen på lägst magisternivå eller har någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen samt visat pedagogisk skicklighet.

För denna anställning krävs att befattningshavaren innehar universitetsexamen i ett för Restauranghögskolan relevant område, eller motsvarande.

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen.

Särskild vikt läggs vid avlagd universitetsexamen inom ett för Restauranghögskolan relevant område eller motsvarande. Om motsvarande kunskaper åberopas skall en redogörelse över vad som åberopas som motsvarande göras.

Särskild vikt läggs även vid dokumenterad pedagogisk utbildning och dokumenterad erfarenhet från universitetsundervisning relaterat till praktiskt hantverksarbete förenat med matlagning och drycker och examination av praktiskt hantverksarbete förenat med matlagning och drycker.

Stor vikt kommer även att läggas vid att den sökande har ett aktivt nätverk och erfarenhet från arbete inom restaurangbranschen vad gäller matlagning, drycker och mat och dryck i kombination samt värdskap.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Som person är du serviceinriktad, du kan avläsa behov, du tar gärna egna initiativ och är noggrann och kan arbeta självständigt. Du är utåtriktad och har god förmåga att samarbeta med andra individer och grupper såväl inom som utanför universitetet. Du skall obehindrat kunna tala och skriva på engelska.

Ansökan
Du ansöker via det elektroniska rekryteringssystemet Varbi (MyNetwork) senast 170508. Anvisningar för vad ansökan till universitetsadjunkt ska innehålla finns i Umeå universitets anställningsordning se, här. Särskilda anvisningar för innehåll i ansökan finnas på samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida, här.
?

Mer om oss
Restauranghögskolan erbjuder utbildning inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap genom det treåriga Gastronomiprogrammet med två inriktningar och ett flertal fristående kurser. Utbildningen är mångdisciplinär och samverkan sker kontinuerligt med aktörer nationellt och internationellt. Utbildning på avancerad nivå och forskningsverksamhet inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap är under utveckling för att inom en snar framtid kunna bedriva forskarutbildning. Restauranghögskolan har sedan 2012 genomfört ett genomgripande utvecklings- och förnyelsearbete.
För mer information, gå in på vår hemsida här och på vår facebooksida.

Välkommen med din ansökan!



Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktpersoner på detta företaget

Xavier de Luna/Professor
090-786 5559,xavier.deluna@stat.umu.se
Chatrine Westerlund
090-786 64 13
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-786 5798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-786 7835
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-7865798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-7867835
Jeanette Dareblom /Administrativ chef
090-7866155
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559
Linda Johnson
090-786 55 04
Jenny Dufweke
090-786 68 22

Sammanfattning

Besöksadress

Umeå universitet
None

Postadress

Umeå universitet
Umeå, 90187

Liknande jobb


Universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap

Universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap

30 september 2024

26 september 2024