OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker en universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap med inriktning professionellt matlagningshantverk/gastronomi för tidsbegränsad anställning vid Restaurang- och hotellhögskolan.
Ämnesområde
Ämnesområdet för anställningen är: Måltidskunskap och värdskap
Bakgrund
Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet söker nu en person vill vara med att utveckla framtidens hållbara gastronomi (mat, dryck och måltider) inom grundutbildning. Institutionen är beläget i vackra Bergslagen vid eget campus i Grythyttan. Inom grundutbildning erbjuds de två kandidatprogrammen Kulinarisk kock och måltidskreatör samt Sommelier och måltidskreatör. På avancerad nivå är det möjligt att läsa kurser som leder till en ettårig magisterexamen. Vid institutionen bedrivs även forskarutbildning och forskning inom ämnet måltidskunskap.
Arbetsuppgifter
Som universitetsadjunkt ägnar du dig huvudsakligen åt undervisning inom utbildning på främst grundnivå, samt därtill hörande samverkan. En universitetsadjunkt bör även bidra till universitetets utveckling.
Anställningen avser i huvudsak arbetsuppgifter i kurser med inriktning professionellt matlagningshantverk och gastronomi inom kandidatprogrammet Kulinarisk kock och måltidskreatör. I arbetsuppgifterna ingår kursansvar, kurs- och undervisningsplanering, schemaläggning, genomförande av både teoretisk undervisning och praktiska/laborationsbaserade matlagningsmoment, examination, kursutvärdering med tillhörande analys. Dessutom förväntas du aktivt bidra till kursutveckling tillsammans med institutionens lärarlag.
Behörighet
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som visat pedagogisk skicklighet och avlagt examen på lägst magisternivå (eller motsvarande) inom relevant område. Annan teoretisk kompetens i kombination med relevant erfarenhet från ämnesområdet kan prövas motsvara magisterexamen. Behörighet inom konstnärlig verksamhet är även visad konstnärlig skicklighet.
Bedömningsgrunder
Vid Örebro universitet grundas lärandet i vetenskap och beprövad erfarenhet och utgår från universitetspedagogisk och didaktisk forskning och reflektion. Lärare ska ha förmåga att informera, att samverka med det omgivande samhället och att verka för nyttiggörande av universitetets forskning. Nationell och internationell erfarenhet och mobilitet ska beaktas. Dessutom prövas den sökandes lämplighet. Med lämplighet avses att den sökande ska uppvisa sådana personliga egenskaper som krävs för att fullgöra de aktuella arbetsuppgifterna, förmåga att kunna samarbeta med övrig personal och förmåga att bidra till utveckling av verksamheten.
Pedagogisk skicklighet
Vid Örebro universitet sammanfattas pedagogisk skicklighet i kategorierna pedagogiskt förhållningssätt, förverkligandet av pedagogiskt förhållningssätt samt professionell utveckling som lärare. Den sökandes pedagogiska meriter dokumenteras enligt Örebro universitets mall för pedagogisk portfölj och relaterar tydligt till Örebro universitets pedagogiska grundsyn.
Den pedagogiska skickligheten ska visas genom tidigare meriter från undervisning eller liknande lärsituationer. Du som sökande ska även kunna redogöra för hur ett vetenskapligt förhållningssätt tillämpas i undervisningen.
Vid bedömningen läggs vikt vid tidigare dokumenterad erfarenhet av undervisning inom gastronomi i form av praktiska/laborationsbaserade matlagningsmoment vid universitet och högskola alternativt i verksamheter utanför högskolan.
Övriga bedömningsgrunder
För anställningen krävs att du har goda kunskaper, erfarenheter och praktiska färdigheter i handhavandet av råvaror, livsmedel, matlagningsmetoder och tekniker. Även kunskap om betydelsen av sensorisk kvalitet för måltider är meriterande. Annan kompetens i kombination med relevant mångårig erfarenhet från professionellt matlagningshantverk kan prövas motsvarande magisterexamen.
En bra och konstruktiv samarbetsförmåga är av stor vikt.
Information
Anställningen är 80%, under 6 månader med tillträde snarast. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.
Tjänsten är placerad vid Campus Grythyttan och närvaro på arbetsplatsen krävs. Som universitetsadjunkt deltar du i den dagliga verksamheten på institutionen.
Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Helene Gustafsson 019-30 20 09, e-post: helene.gustafsson@oru.se eller prefekt Ute Walter, 019-30 20 36, e-post: ute.walter@oru.se.
Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.
Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.
Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".
En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:
• Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
• CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
• Pedagogisk portfölj (enligt Örebro universitets riktlinjer)
• Kopior av relevanta betyg/intyg som styrker behörighet och krav
Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.
Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga-jobb-sida: https://www.oru.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/information-for-dig-som-sokande-och-sakkunnig/
Sista ansökningsdag är 2023-05-22. Välkommen med din ansökan!
Då vi i samband med den här rekryteringen redan har gjort våra val vad gäller externa samarbetspartners och marknadsföring undanber vi oss kontakt med rekryteringsföretag och annonssäljare.
Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.