Universitetsadjunkt i måltidskunskap/värdskap

Arbetsbeskrivning

Anställning som universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap, refnr CFP 191/2007

Ämnesområde
Ämnesområde för anställningen är måltidskunskap och värdskap.

Bakgrund och ämnesbeskrivning
Måltidskunskap och värdskap förenar de olika kunskapsformerna hantverk/yrkeskunskap, estetisk gestaltning och teori/vetenskap i grundutbildningen.Huvudområdet är mångvetenskapligt och samarbete med olika vetenskaper och perspektiv är viktigt.
För att stärka huvudområdet utbildning inom yrkeshantverk söker vi en universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap med inriktning mot dryckeskunskap och sommelierhantverk.Dryckeskunskap och sommelierhantverk på restaurang är grundläggande för utbildningen inom måltidens olika delar.I kandidatutbildningen i måltidskunskap och värdskap studeras måltiden som en helhet utifrån fem aspekter: rummet, mötet, produkten, styrsystemet och stämningen.

Arbetsuppgifter
I anställningen, som har en inriktning mot dryckeskunskap och sommelierhantverk, ingår undervisning inom ramen för grundutbildningen.Dessutom ingår att utveckla en reflektion kring dryckeskunskap och sommelierhantverk med delarna teori, praktik och estetiskt gestaltande genom samarbete med lärare och forskare inom institutionens mångvetenskapliga profil och kompetensområden.

Behörighet
Behörig att anställas som adjunkt är den som har avlagt examen från högskoleutbildning inom ämnesområdet eller har motsvarande kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrunder
Vid tillsättning kommer vikt att fästas vid erfarenhetsbaserad kunskap från restaurangbranschen med estetiskt gestaltande förmåga, service och värdskap samt pedagogisk skicklighet att förmedla dryckeskunskap och sommelierhantverk med akademisk reflektion.Förmåga att samverka med det omgivande samhället är ett krav.

Vid bedömning av yrkeshantverket kommer med anledning av institutionens internationaliseringssträvanden hänsyn att tas till dokumenterad delaktighet i internationella nätverk inom dryckeskunskap samt egna meriter och examinationsrätt för certifikat och diploma-nivåer inom den internationella dryckesutbildningen, där kurser ges vid institutionen.

När det gäller den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn att tas till erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning om dryckeskunskap och sommelierhantverk på högskolenivå.

Tjänsteställe är Grythyttan.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Ansökan
Till ansökan, märkt med refnr CFP 191/2007, bifogas meritförteckning, kopior av betyg/intyg, skriftlig redogörelse/dokumentation för pedagogisk skicklighet (se anvisning om pedagogisk meritportfölj).Ansökan ska vara inkommen till Registrator, Örebro universitet, 701 82 Örebro senast den 31 maj 2007.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Örebro universitet
  • 1 plats
  • Heltid
  • Publicerat: 3 maj 2007
  • Ansök senast: 31 maj 2007

Liknande jobb


20 augusti 2010

Säkerhetsarkitekt

21 augusti 2010

Specialist Applikationssäkerhet

21 augusti 2010

23 augusti 2010