OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Anställning som universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap, refnr CFP 194/2007
Ämnesområde
Ämnesområde för anställningen är måltidskunskap och värdskap.
Bakgrund och ämnesbeskrivning
Måltidskunskap och värdskap förenar de olika kunskapsformerna hantverk/yrkeskunskap, estetisk gestaltning och teori/vetenskap i grundutbildningen.Huvudområdet är mångvetenskapligt och samarbete med olika vetenskaper och perspektiv är viktigt.
För att stärka huvudområdet utbildning inom yrkeshantverk söker vi en universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap med inriktning mot måltidskunskap och matlagningshantverk.Kunskaper om måltidskunskap och matlagningshantverk från restaurang är grundläggande för utbildningen om måltidens olika delar.I kandidatutbildningen i måltidskunskap och värdskap studeras måltiden som en helhet utifrån fem aspekter: rummet, mötet, produkten, styrsystemet och stämningen.
Arbetsuppgifter
I anställningen, som har en inriktning mot måltidskunskap och matlagningshantverk, ingår undervisning inom ramen för grundutbildningen.
Dessutom ingår att utveckla en reflektion kring måltidskunskap och matlagningshantverk med teori, praktik och estetiskt gestaltande genom samarbete med lärare och forskare inom institutionens mångvetenskapliga profil och kompetensområden.
Behörighet
Behörig att anställas som adjunkt är den som har avlagt examen från högskoleutbildning inom ämnesområdet eller har motsvarande kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.
Bedömningsgrunder
Vid tillsättning kommer vikt att fästas vid erfarenhetsbaserad kunskap från restaurangbranschen med estetiskt gestaltande förmåga, service och värdskap samt pedagogisk skicklighet att förmedla måltidskunskap och matlagningshantverk med akademisk reflektion.Förmåga att samverka och förmedla utbildning till det omgivande samhället kommer att beaktas.
Vid bedömning av yrkeshantverket kommer med anledning av institutionens internationaliseringssträvanden, hänsyn att tas till den sökandes befintliga nätverk inom restaurangbranschen, särskilt i Europa.
När det gäller den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn att tas till erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning om måltidskunskap och matlagningshantverk på högskolenivå.
Tjänsteställe är Grythyttan.
Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Ansökan
Till ansökan, märkt med refnr CFP 194/2007, bifogas meritförteckning, kopior av betyg/intyg, skriftlig redogörelse/dokumentation för pedagogisk skicklighet (se anvisning om pedagogisk meritportfölj).Ansökan ska vara inkommen till Registrator, Örebro universitet, 701 82 Örebro senast den 31 maj 2007.