Universitetsadjunkt i mat- och måltidskunskap

Arbetsbeskrivning

Högskolan Kristianstad är östra Skånes kunskapscentrum och här läser 11 000 studenter.Verksamheten är samlad på ett modernt campus med ett brett utbud av utbildningar: 32 program, 10 magisterprogram 328 fristående kurser, uppdragsutbildningar samt ett flertal yrkesutbildningar

Engagerade beteendevetare, humanister, samhällsvetare, ekonomer, ingenjörer, hälsovetare och naturvetare medverkar till en hög kvalitet på utbildningarna.Förutom grundutbildning är forskning och regional samverkan prioriterade områden.Vi har också ett brett internationellt kontaktnät.I Skåne Nordost arbetar vi i ett nätverk för Tandemrekrytering dvs stöd till medflyttade

Institutionen för beteendevetenskap söker

Universitetsadjunkt i mat- och måltidskunskap
med inriktning mot måltidsgestaltning, 50 %
(dnr 765/222-06)

Mat- och måltidskunskap är ett snabbt växande kunskapsområde vid Högskolan Kristianstad.För närvarande har vi ett treårigt Gastronomiprogram och inriktningen Hem- och konsumentkunskap i lärarprogrammet samt fristående kurser.
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår undervisning i praktiska och vetenskapligt förankrade kunskaper inom mat-, dryckes- och måltidskunskap, handledning av olika projektuppgifter samt att planera och utveckla kurser och kursmaterial.En viktig uppgift är också att utveckla och profilera den externa verksamheten inom det gastronomiska området och innefattar kontakter med representanter för livsmedelsindustrin, storhushåll, skolvärlden och restaurangvärlden.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer
Behörig att anställas som adjunkt är den som har avlagt examen från grundläggande högskoleutbildning eller har motsvarande kompetens, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.
För tjänsten krävs minst kandidatexamen i ämnesområdet mat- och måltidskunskap.Meriterande för tjänsten är att du har minst en fil.kand.från gastronomiutbildning eller motsvarande.Du skall även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kompetens samt visat pedagogisk skicklighet.Stor vikt läggs vid kunskaper i produktutveckling, livsmedelssäkerhet och gastronomisk skicklighet med inriktning mot måltidsgestaltning.

Övrigt
Tillträde snarast.Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.Vanligtvis tillämpas provanställning.Ange löneanspråk.
Ansökan
(ange dnr) med meritförteckning, betygskopior och övriga handlingar som önskas åberopas samt med angivande av löneanspråk skall senast den 7 juli 2006 ha inkommit till Registrator, Högskolan Kristianstad, 291 88 Kristianstad.

Upplysningar om anställningen lämnas av:


Fackliga företrädare:





Välkommen med Din ansökan!

Kontaktpersoner på detta företaget

Anders Håkansson, Saco/Sulf
044-20 30 58
Odd Skyllberg, OFR/S, Lärarförbundet
044-13 48 88
Marie Lindblom, OFR/S, ST
044-20 32 02
Thomas Achen, förvaltningschef
044-20 30 11
Carina Andersson, personalstrateg
044-20 30 28
Torben Olsson, avdelningschef och affärsutvecklare
044-20 80 07
Matts Behrens, IT-chef
044-20 30 61
Anders Håkansson, Saco-S
044-20 30 58
Ingvar Holm, avdelningschef
044-20 34 01
Annica Göth, chef Avdelningen för studentservice
044-20 85 02

Sammanfattning

Besöksadress

291 39 Elmetorpsv. 15
None

Postadress

Elmetorpsv. 15
Kristianstad, 29139

Liknande jobb


20 augusti 2010

Säkerhetsarkitekt

21 augusti 2010

Specialist Applikationssäkerhet

21 augusti 2010

23 augusti 2010