OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap söker en universitetslektor med inriktning måltidskultur.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (60 %) under perioden 200518-210131 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 200409.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning, handledning, examination och därtill hörande administration på grund- och avancerad nivå inom Gastronomiprogrammet och fristående kurser. Anställningen avser i huvudsak undervisning och examination i måltidskultur och måltidshistoria samt kreativa och praktiskt inriktade moment i kursen måltidskultur och samhället . Undervisning sker främst på distans via lärplattform (Cambro/Canvas).
Huvudsakligt arbetsinnehåll är kursansvar, föreläsningar, handledning, seminarier och examination. Andra administrativa uppdrag kan ingå.
Tjänstgöringsort är Umeå.
Behörighet
Behörig att anställas som universitetslektor är, enligt 4 kap. 4 § högskoleförordningen, den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.
Behörigheten avser den som avlagt doktorsexamen i måltidskunskap, men även doktorsexamen i annat ämne med relevant fördjupning mot ämnesområdet måltids- och restaurangvetenskap kan komma ifråga.
I Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet (dnr FS 1.1-1672-18) ) regleras behörighetskrav och bedömningsgrunder som du hittar https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/universitetsforvaltningen/personalenheten/regler-och-riktlinjer/vid-anstallning/anstallningsordning-dnr-fs-1.1-1672--18-fran-2019-07-01.pdf.
Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna
Bedömningsgrunder vid urvalet är främst graden av vetenskaplig skicklighet och pedagogisk skicklighet där graden av pedagogisk skicklighet ska ges störst vikt i urvalet.
Vid bedömningen av den pedagogiska skickligheten är visad pedagogisk skicklighet och god undervisningsförmåga inom högskolan särskilt meriterande. Den sökande förväntas kunna undervisa på både svenska och engelska. Meriterande är också högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande.
Stor vikt kommer även att läggas vid erfarenhet av undervisning inom området måltidskultur samt förmågan att variera undervisningsmetoder och examinationsformer i relation till förväntade studieresultat och ämnets karaktär.
Vid bedömningen av den vetenskapliga skickligheten kommer stor vikt kommer läggas vid kompetens inom området måltidshistoria och måltidskultur.
Erfarenhet av program- och kursutvecklingsarbete samt pedagogiska utvecklingsarbeten är meriterande.
En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.
Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (60 %) under perioden 200518-210131 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå.
Din ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 200409. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Samhällsvetenskapliga fakultetens anvisningar för ansökan och anvisningar för sakkunnigbedömning hittar du https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/enheter/samfak/regler-och-riktlinjer/personal-och-anstallning/lararanstallningar/anvisningar-for-ansokan-och-sakkunnigbedomning/dbm-beslut-anvisningar-ansokan-och-sakkunnigbedomning-ul.pdf.
Mer om oss
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- & måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 30-tal medarbetare. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, https://www.umu.se/institutionen-for-kost-och-maltidsvetenskap/.
Välkommen med din ansökan!
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559,xavier.deluna@stat.umu.se
Chatrine Westerlund
090-786 64 13
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-786 5798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-786 7835
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-7865798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-7867835
Jeanette Dareblom /Administrativ chef
090-7866155
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559
Linda Johnson
090-786 55 04
Jenny Dufweke
090-786 68 22