OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap vill vara en stark, samhällsengagerad institution som bidrar till hälsosamma och hållbara levnadsvanor, prestation och lärande genom att förena kostvetenskap och idrottsvetenskap i framstående utbildning och forskning. Kostvetenskap är ett ämne med fokus på människors möte med mat vilket studeras ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Utbildningarna har tydlig koppling till forskningen som bedrivs vid institutionen och karaktäriseras av mångvetenskapliga samarbeten nationellt och internationellt och i samverkan med omvärlden. Verksamheten vid institutionen genererar vetenskaplig kunskap och professionell kompetens som kan bidra till att effektivt främja hållbara vanor beträffande kost och fysisk aktivitet. Hem- och konsumentkunskap har framhållits som viktigt i det strategiska forskningsprogrammet som lanserades vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten under 2020 (https://www.gu.se/kostvetenskap-idrottsvetenskap/om-oss/strategisk-satsning-pa-forskning-vid-iki)
För ytterligare information om Institutionen för kost- och idrottsvetenskap: https://www.gu.se/kostvetenskap-idrottsvetenskap
Ämne
Kostvetenskap med inriktning mot hem- och konsumentkunskap
Ämnesbeskrivning
Kostvetenskap är ett ämne med fokus på människors möte med mat, vilket studeras ur ett tvärvetenskapligt perspektiv där hälsoaspekter är centrala. Kostvetenskap innefattar bl a forskning och utbildning inriktat mot skolämnet hem- och konsumentkunskap. Skolämnet hem- och konsumentkunskap ska ge elever förutsättningar att utveckla sin förmåga att planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang, hantera och lösa praktiska situationer i hemmet, samt värdera val och handlingar i hemmet och som konsument samt utifrån perspektivet hållbar utveckling.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna avser planering, genomförande, uppföljning och utveckling av undervisning inom kostvetenskap med inriktning mot hem- och konsumentkunskap främst med fokus på ämnesdidaktik, samt handledning inom utbildning på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå.
I anställningen ingår kursledaransvar, kursplaneskrivande, utveckling av hem- och konsumentkunskapslärarutbildningen, verksamhetsförlagda (VFU-) besök samt didaktisk undervisning i kök. Kursadministration ingår i arbetsuppgifterna, exempelvis kommunikation med studenterna via universitetets lärplattform Canvas och betygsrapportering i Ladok. Du kommer att arbeta i lärarlag tillsammans med övriga undervisande lärare i de aktuella kurserna såväl på institution som fakultet. Undervisningen sker på svenska och engelska.
I anställningen ingår även att bedriva forskning inom ämnesområdet för anställningen samt att söka externa forskningsmedel.
För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav och för att söka tjänsten se den fullständiga annonsen på www.gu.se
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.