OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Universitetslektor i måltids- och restaurangvetenskap
Restauranghögskolan utlyser en anställning som universitetslektor i Måltids- och Restaurangvetenskap.
Anställningen är en tillsvidareanställning (med provanställning) och på heltid. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 2016-05-27.
Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning, handledning och därtill hörande administration på grundutbildnings- och avancerad nivå, inom andra program där enheten är involverad, fristående kurser och annan utbildning enheten bedriver. Uppgifterna kommer ha sin utgångspunkt i programmets värdskapsinriktning, men sker i nära samverkan med lärare från programmets andra inriktning. I arbetsuppgifterna ingår även att följa utvecklingen inom ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt av betydelse för arbetet. Vidare ingår deltagande i verksamhetens pedagogiska utvecklingsarbete samt integration av praktisk och teoretisk kunskap i samspel med enhetens övriga lärare i uppgifterna. Som universitetslektor deltar du även aktivt i forskningsarbetet och i forskarutbildningen på enheten. Schemalagt kvällsarbete kan förekomma i vissa kurser och tjänsten kan kombineras med särskilda administrativa uppdrag.
Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet dels har avlagt doktorsexamen i ett för Restauranghögskolan relevant område.
Avvägning mellan bedömningsgrunderna
Du har pedagogisk erfarenhet från universitetsundervisning samt är väl insatt i kvalitets- och utvecklingsarbete, planering, genomförande och utvärdering av utbildning. Ett aktivt nätverk och praktisk erfarenhet från gastronomin eller närliggande områden samt administrativ- och utvecklingserfarenhet från annan verksamhet än universitet är meriterande. Det är också viktigt att Du kan samverka med det omgivande samhället.
Bedömningsgrunder för urval bland behöriga sökande är vetenskaplig och pedagogisk skicklighet inom det område som gäller för befattningen, praktisk anknytning till gastronomin är meriterande. Vid bedömning kommer lika vikt fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Vid tillsättning kommer särskild vikt läggas vid den pedagogiska skickligheten och den sökandes erfarenhet från gastronomi och/eller närliggande områden. Särskilt meriterande är högskolepedagogisk erfarenhet och utbildning på minst 7,5 hp eller motsvarande. Om motsvarande kunskaper åberopas skall en redogörelse över vad som åberopas som motsvarande redovisas.
Som person är du serviceinriktad, du kan avläsa behov, du tar gärna egna initiativ är noggrann och kan arbeta självständigt. Du är utåtriktad och har god förmåga att samarbeta med andra individer och grupper såväl inom som utanför universitetet. Du skall obehindrad kunna tala och skriva på engelska.
Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar, här.
I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, provföreläsningar och referenstagning.
Ansökan
Du ansöker via det elektroniska ansökningssystemet Varbi (MyNetwork). Särskilda anvisningar för innehållet i ansökan om anställning återfinns på Samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida, här.
Restauranghögskolan
Restauranghögskolan erbjuder utbildning inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap genom det treåriga Gastronomprogrammet med två inriktningar och ett flertal fristående kurser. Utbildningen är mångdisciplinärt och samverkan sker kontinuerligt med aktörer nationellt och internationell. Utbildning på avancerad nivå och forskningsverksamhet inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap är under utveckling för att inom en snar framtid kunna bedriva forskarutbildning. Restauranghögskolan har sedan 2012 genomfört ett genomgripande utvecklings- och förnyelsearbete. Se även http://www.rh.umu.se/ och vår Facebooksida.
Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559,xavier.deluna@stat.umu.se
Chatrine Westerlund
090-786 64 13
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-786 5798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-786 7835
Pref Mikael Henningsson, mikael.henningsson@umu.se
090-7865798
Bitr prefekt Michael Gruber, michael.gruber@umu.se
090-7867835
Jeanette Dareblom /Administrativ chef
090-7866155
Xavier de Luna/Professor
090-786 5559
Linda Johnson
090-786 55 04
Jenny Dufweke
090-786 68 22