Universitetslektor i mat- och måltidskunskap

Arbetsbeskrivning

Högskolan Kristianstad söker Universitetslektor i mat- och måltidskunskap inriktning nutrition Vid sektionen för hälsa och samhälle bedrivs på grundnivå ett antal programutbildningar bland annat inom mat och måltid-, sjuksköterske-, socionom-, folkhälsopedagog- och tandhygienistutbildningar.I alla program görs en speciell satsning på att integrera teoretisk och verksamhetsbaserad utbildning.Möjligheter till internationellt pedagogiskt och vetenskapligt samarbete är goda.Mat och måltid är ett snabbt växande kunskapsområde på Högskolan.Hösten 2004 startade ett treårigt gastronomiprogram och våren 2006 kurser med inriktning på hem- och konsumentkunskap inom lärarutbildningen.För att tillgodose det aktuella intresset för kortare utbildningar inom sektionen erbjuds dessutom fristående kurser och uppdragsutbildningar bland annat inom mat- och måltidsområdet.Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår undervisning i grundläggande, fördjupad och tillämpad näringslära inom gastronomiprogrammet, inom hem- och konsumentkunskap samt i program, fristående kurser och uppdragsutbildningar.I arbetsuppgifterna ingår planering och utveckling av kurser och kursmaterial i samråd med ämnesansvarig och programansvarig, handledning av uppsatser och projekt på olika nivåer samt examinationer.Andra arbetsuppgifter är att medverka i utveckling av högskolans tvärvetenskapliga forskning, bedriva egen forskning och pedagogisk utveckling inom ämnesområdet, medverka i verksamhetsförlagd utbildning samt bidra till ämnesområdets kunskapsutveckling.Intern och extern kommunikation av ämnesområdet, "tredje uppgiften" ingår också.Behörighet & kvalifikationer Behörig att anställas som lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens i ämnesområdet med inriktning nutrition, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.Vid tillsättning av tjänsten kommer lika stor omsorg att läggas vid sökandes vetenskapliga och pedagogiska skicklighet.Meriterande är kunskaper inom kostvetenskap.Vi förutsätter att Du har undervisningserfarenhet inom ämnesområdet.Erfarenhet av distansundervisning och handledning är meriterande samt erfarenhet av kursplanering, kommunikation och kursansvar.Erfarenhet av att bedriva forskningsprojekt och att söka medel är meriterande liksom nationella och internationella forskningskontakter, medverkan i konferenser, kontakter med media, nationella myndigheter, lärosäten, företag och organisationer med anknytning till ämnesområdet .Stor vikt läggs vid förmåga att arbeta självständigt såväl som samarbetsförmåga samt förmåga att medverka till att skapa en god samarbetsmiljö.Övriga handlingar som t ex betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan, tar du med dig vid en ev intervju.Övrigt Vikariat under 2009.Tillträde sker snarast eller enligt ök.Viss tjänstgöring kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kstd.

Kontaktpersoner på detta företaget

Anders Håkansson, Saco/Sulf
044-20 30 58
Odd Skyllberg, OFR/S, Lärarförbundet
044-13 48 88
Marie Lindblom, OFR/S, ST
044-20 32 02
Thomas Achen, förvaltningschef
044-20 30 11
Carina Andersson, personalstrateg
044-20 30 28
Torben Olsson, avdelningschef och affärsutvecklare
044-20 80 07
Matts Behrens, IT-chef
044-20 30 61
Anders Håkansson, Saco-S
044-20 30 58
Ingvar Holm, avdelningschef
044-20 34 01
Annica Göth, chef Avdelningen för studentservice
044-20 85 02

Sammanfattning

Besöksadress

291 39 Elmetorpsv. 15
None

Postadress

Elmetorpsv. 15
Kristianstad, 29139

Liknande jobb


Vikarierande Universitetslektor i Genusvetenskap 250113-260110

Vikarierande Universitetslektor i Genusvetenskap 250113-260110

19 november 2024

Vikarierande universitetslektor i Sociologi

Vikarierande universitetslektor i Sociologi

19 november 2024

Universitetslektor i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning

Universitetslektor i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning

18 november 2024