OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Om kunden
SSP är ett globalt företag som är ledande inom restaurangnäringen i Europa och har caféer, restauranger och barer på såväl flygplatser och tågstationer som på arenor och eventanläggningar. Deras vision är att alltid överträffa gästernas förväntningar men framförallt så älskar de mat!
Nu söker de en kreativ kökschef till sitt norra distrikt som ska vara med och utveckla koncept för både Kulturens hus i Luleå och driften för restaurangerna på Luleås flygplats.
SSP Norr har ett nära samarbete med Kulturens hus där de driver all restaurangverksamhet. Här delar bland annat konsertsalar, restaurang, café och bibliotek på hänförande 14000 m2. Det är beläget mitt i centrum med en vindlande utsikt över hamnen och är med sina 500 000 besökare varje år en av Norrbottens mest välbesökta platser. Här hittar man både ett café med vegetarisk inriktning samt SSP´s egna gastropub Draft´n craft. För de större eventen och konferenserna erbjuds satta menyer där svenska smaker och säsong prioriteras.
Luleå Airport befinner sig i en spännande fas där två nya koncept ska implementeras under våren i form av en helt ny cafékedja samt gastropuben Draft´n Craft.
Om tjänsten
Som kökchef behöver du behärska de olika teknikerna men också ha ett modernt och nytänkande sätt i din matlagning och ledarskap. Din roll kommer innebära att du arbetar strategiskt med att utveckla nya och befintliga koncept men att du också är delaktig driften och är med och arbetar fram menyer. Du har direkt personal- och budgetansvar för samtliga kök i regionen och du arbetar löpande med att kvalitetssäkra verksamheten.
Till de event och kongresser som hålls varje vecka på Kulturens hus tar du fram offerter och kreativa menyförslag. Vid de stora evenemangen är du själv på plats och ser till att arbetet flyter på bra enligt dina satta rutiner. SSP premierar sina anställda och vill man utvecklas vidare inom bolaget finns goda möjligheter, både i Sverige och utomlands.
Tjänsten är på heltid med start i mars eller tidigare enligt överenskommelse. Arbetstider är varierande efter behov men främst vardagar under kontorstider.
Arbetsuppgifter
- Arbetsledning av SSPs kök i norr
- Utbilda och coacha medarbetare
- Utveckla, implementera koncept och kvalitetssäkra koncept
- Skapande av offerter och menyer
- Administrativa arbetsuppgifter så som köksekonomi, lagerhållning, inköpsrutiner, inventeringar och bokslut
- Bistå Operation Manager med att ta fram nya produkter för utvalda koncept
- Delaktig i nya och spännande projekt med både ny- och ombyggnationer
Din profil
Är du redo för en ny utmaning? I Lappland får du en vardag med närhet till äventyr och härliga omgivningar. Kanske bor du redan i Luleå med omnejd eller så känner du suget att flytta och etablera dig i en ny stad. Efter fler års erfarenhet inom såväl á la carte kök som storkök har du lärt dig att anpassa menyer till mindre sällskap men även banketter på flera hundra personer. Att följa ett evenemang eller projekt från början till slut är något du älskar och att leda personalen mot högt uppsatta mål är en passion du har. Du har ett driv att laga mat som håller en hög kvalitet både i smak och utseende och trivs att fördela din arbetsdag både operativt och strategiskt. Du behöver ha några års erfarenhet av liknande roll där du arbetat med administration, budget och schemaläggning. Det viktigaste är ditt intresse och passion för matlagningen. Du kommer att arbeta i ett härligt team där alla brinner för att leverera en utsökt matupplevelse till gästerna. Att ha ett ekonomiskt sinne, vara en god lagspelare och att ha en tydlig kommunikation med dina kollegor är viktigt för att lyckas i rollen.
Vi söker dig som
- Har gedigen erfarenhet av á la carte- och storkök
- Har haft en ledarroll, gärna som köksmästare
- Drivs av att utbilda och coacha dina medarbetare
- Är en skicklig kommunikatör, både med medarbetare, kunder och chefer
- Är prestigelös och flexibel i ditt arbete
- Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
Om oss
Carotte Staff är rekryterings- och bemanningsföretaget inom Carotte Group som hjälper våra kunder med allt från nyckelpositioner och andra tjänster på heltid till korta deltidsuppdrag. Vi skräddarsyr uppdragen efter våra kunders behov och drivs av att förstå varje kunds specifika behov på djupet. Carotte Staff är specialiserade på roller inom servicebranschen och besöksnäringen.
Sök tjänsten genom att klicka på "Ansök här!". Vi tar inte emot ansökningar via mejl men om du har några frågor eller funderingar tveka inte på att mejla ansvarig rekryterare på josefin.orre@carotte.se
Sökord: Produktionschef, kökschef, storkök, Norrland, Luleå, Umeå, köksmästare, köksansvarig, SSP, kongress, bankett, executive chef
Kontaktpersoner på detta företaget
Sandra Bäckman
Sarah Högbacka
Oscar Ohlsén
Fideli Svensson