OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Attendo är Nordens ledande omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Attendo grundades 1985 och var det första privata företaget i Sverige som utförde tjänster inom äldreomsorg. Inom Attendo arbetar ca 20 000 personer på drygt 500 verksamheter i Sverige, Finland och Danmark. Koncernen omsätter cirka 12 mdr kronor per år och är noterat på Stockholmbörsen.
Attendo söker en driven och verksamhetsnära Kostutvecklare
Vill du vara med och utveckla morgondagens omsorg genom att utveckla vårt erbjudande inom mat, dryck och måltider? Attendo genomför en spännande satsning inom mat och måltider och som kostutvecklare kommer du att ha en drivande nyckelroll i vår strävan att ha branschens bästa mat och måltidsupplevelse.
Mat är en strategisk prioritering för Attendo och prioriterat på alla nivåer i bolaget. Sedan 2011 har Attendo haft en central kostfunktion som ansvarar för utveckling av kostkoncept, kompetensutveckling samt vår egen tillagning av mat till boenden och hemtjänst. Vi var tidiga inom branschen med att arbeta strukturerat med vår måltidsmiljö, vi har digitaliserat vår gemensamma verktyg och vår satsning är en del av företagets övergripande strategi. För att kunna genomföra våra ambitiösa planer behöver vi nu stärka upp teamet med en verksamhetsnära och driven kostutvecklare.
Huvudsakligt ansvar:
Att ansvara för att utveckla mat och måltidsupplevelsen på våra verksamheter samt att stödja vår personal med kompetens inom mat, nutrition och måltidsmiljö.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Genomföra kompetenshöjande initiativ och projekt på våra verksamheter tillsammans med ansvarig personal.
- Utveckla verksamhetsstöd inom mat, nutrition och måltidsmiljö, exempelvis utbildningsfilmer, recept, riktlinjer och best practices.
- Agera sakkunnig expert i projekt som leds av Attendo inköpsavdelning vid upphandlingar, sortimentsförändringar eller gemensamma projekt mot strategiska leverantörer.
- Stötta övriga funktioner med kompetens inom mat och måltider, exempelvis vad gäller anbudstexter, kommunikationsmaterial eller arbete med vårt kvalitetsledningssystem.
- Utforma och utveckla menyer och bistå verksamheten med stöd gällande dessa - ekonomiska kalkyler samt CO2- och näringsberäkningar.
- Stöd till sjuksköterskor gällande kundrelaterande nutritionsfrågor.
Som kostutvecklare kommer du ha ett av Sveriges häftigaste jobb inom mat där du har möjligheten att verkligen göra skillnad för många människor!
Din profil:
Du är utbildad dietist, kostekonom eller motsvarande högskoleutbildning. Erfarenhet av arbete i kök/restaurang är meriterande.
Det är viktigt att du har ett stort driv och initiativförmåga, hög personlig genomslagskraft och är utåtriktad. För att lyckas krävs ett genuint intresse för mat och måltider och du trivs att arbeta operativt tillsammans med personal på våra verksamheter. Det innebär att du kommer att behöva resa för att kunna besöka våra verksamheter.
Vi erbjuder dig en verksamhetsnära tjänst i ett framgångsrikt företag där du själv sätter gränserna för din karriärutveckling. Rollen kommer att ge dig en bra överblick över hela vår verksamhet och ett stort nätverk inom organisationen.
Tjänsten är placerad i Danderyd.
Kontaktpersoner på detta företaget
Helena Åhs
+46 (0) 31 333 54 85, +46 (766) 471607