Arbetsbeskrivning
Köks- & Restaurangchef till Restaurang Smak av Gotland
Om Protos
På PROTOS utvecklar vi livsmedel som är bra för både människa och miljö. För oss är det en självklarhet att mat ska smaka bra, vara näringsrik och framtagen med så liten resurspåverkan som möjligt.
Vi har fördjupat arbetet inom lokal och hållbar köttproduktion. Dessutom utvecklar vi ett helt nytt sortiment av proteinrika, vegetariska livsmedel. Vi tror på både animaliska och vegetariska proteiner - det är inte antingen eller – det är både och! Se gärna vår hemsida www.protos.se
Om Restaurang Smak av Gotland
Vi serverar lunch, inte bara till våra gäster utifrån, utan också till vår personal. Vi arbetar företrädesvis med gotländska råvaror i våra måltidslösningar. Vi jobbar även med cateringverksamhet som hela tiden utvecklas, och där kunden är i centrum. Vi har även ett tätt samarbete med vårt matkassebolag ”Ecoviva” där restaurang Smak av Gotland är med och utvecklar produkter till kassen. Vi ser också att vi framåt kommer att finnas i butik med produkter från vårt eget kök, t ex hamburgare, matlådor, såser osv. Se gärna vår hemsida www.restaurangsmakavgotland.se
Om jobbet:
Som Köks-Restaurangchef ansvarar du för att leda och fördela det dagliga arbetet med tydliga uppgiftsfördelningar samt att arbetet sker i en teamstruktur. Du har ett helhetsperspektiv på utvecklingen av restaurangverksamheten.
Maten är en viktig del av vårt löpande hållbarhetsarbete vilket innebär att du alltid beaktar aspekter inom både miljöpåverkan och livsmedelssäkerhet.
Du arbetar med menyplanering tillsammans med övriga kockar och ansvarar för leverantörskontakter och upphandlingar, samt kvalitet och sortiment på råvaror.
I dagliga arbetsuppgifterna ingår planering, schemaläggning och uppföljning av verksamheten, inköpsbeslut samt prognostisering och budgetansvar.
Du arbetar regelbundet med administrativa arbetsuppgifter, fakturahantering i IT-system samt säkerställer att rutiner och policys i verksamheten finns dokumenterade.
Om dig:
Vi söker dig som är en engagerad, nyfiken, noggrann och resultatfokuserad ledare med en passion för mat och affärsutveckling.
Du har bred kompetens gällande drift, inköp och är kvalitetsmedveten i alla led från producent till servering med djup kunskap om råvaror och förädling.
Du är kreativ och har erfarenhet från att utveckla nya eller befintliga koncept.
Du förstår att det är viktigt att vara uppdaterad på vad som händer inom restaurangområdet både lokalt och i stort, samt har ett naturligt intresse att följa trender och uppdateringar vad gäller mat.
Du är socialt kompetent och van att jobba med externa och interna nätverk samt kan redovisa resultat i både finansiella mått och värdskap.
Du är en stark och självklar ledare som kommunicerar rakt och öppet, samt kan agera som inspiratör och coach med tydlighet och värme.
Kvalifikationer:
Van ledare med erfarenhet från ledning inom restaurangverksamhet såsom restaurangchef, köksmästare eller motsvarande.
Lämplig eftergymnasial utbildning inom restaurang eller liknande är meriterande.
Du har goda datorkunskaper med erfarenhet att arbeta i Microsoft Office miljö.
Anställningen:
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sören Lorentzon eller Jan Lager på tfn 0498-201780 på LB Karriär.
Ansökan på www.lbkarriar.se senast 2025-01-12
Kontaktpersoner på detta företaget
VD Jan Lager
0498201782
0707407082