OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut.
Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära.
Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?
Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se
Kommunstyrelseförvaltningens uppdrag är att leda, styra, följa upp och ge ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter och här ingår övergripande stödfunktioner inom ekonomi, personal och administration.
Inom kommunstyrelseförvaltningen ingår också Teknik- och serviceavdelningen, avdelningen för näringsliv, integration och arbetsliv samt vår kultur- och fritidsavdelning. Vi har för närvarande ca 100 medarbetare.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kock med stor passion för mat och service!
I Lekebergs kommun finns fyra produktionskök inom Måltidsenheten; Centralköket på Lekebergskolan, Hidinge skolrestaurang, förskolan Lär-Kan och förskolan Södra. Där lagas all mat som distribueras ut i kommunens skolor, barnomsorg och äldreomsorg. Varje vardag produceras ca 2100 måltider. Måltidsenheten ansvarar för att alla deras kunder erbjuds en bra och variationsrik kost och i så lång utsträckning som möjligt lagas all mat från grunden. Vi tror att nyckeln till framgång ligger i stort samarbete över gränserna, till exempel mellan kök och pedagogisk verksamhet. Köket skall ingå i skolan och vården som en integrerad del.
Du sprider din matglädje till alla våra viktiga gäster som består av barn, pedagoger och seniorer. Du ser betydelsen av ditt arbete för helheten i verksamheten.
I arbetsuppgifterna som kock arbetar du för att den mat som serveras håller en hög kvalitet utifrån livsmedelsverkets riktlinjer "Bra mat i förskolan/ skolan/äldreomsorgen". Din roll är mycket viktig och tillsammans med de andra kockarna och måltidsbiträdena utför ni matlagning, planering, beställning, disk m.m.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• utbildning inom storhushåll, hotell- och restaurang eller motsvarande dokumenterad erfarenhet
• kunskap om egenkontroll, livsmedelshygien, dietkost och specialkost.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att laga specialkost till barn, vana av att arbeta med vegetarisk mat, specialkost samt dietkost för seniorer.
Det är önskvärt att du har erfarenhet från både den privata restaurangbranschen såväl som från offentlig måltid. Vi ser gärna att du kan kommunicera väl på svenska eftersom det är av yttersta vikt att rätt gäst får rätt kost när det gäller olika specialkost.
Som person är du lyhörd och lösningsfokuserad. Du är noggrann, flexibel och serviceinriktad. Du kan samarbeta likaväl som att arbeta självständigt. Du tycker att det är viktigt med klimatsmart och hållbar mat, och kan kommunicera din kunskap och matglädje. För oss är det viktigt att du sätter gästen i fokus, bidrar till arbetsglädje, en god arbetsmiljö och har ett positivt och professionellt förhållningssätt till dem du möter i ditt arbete.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
ÖVRIGT
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.
Kontaktpersoner på detta företaget
Enhetschef Thomas Kullberg
0585-489 02
vik. Kostchef Maria Vallgren Eriksson
0585-488 89
Chef Mats Turesson
0585-487 21
Enhetschef Marie Helgesson
0585-489 86
Teknisk chef Mats Turesson
0585-487 21
Bemanningsteamet
0585-489 98
Teamledare Centralköket Anna Brorsson
0585-488 65
Enhetschef serviceenheten Håkan Erlandsson
0585-487 43
Måltidschef Maria Vallgren Eriksson
0585-488 89
Bitr. måltidschef Anna Brorsson
0585-488 65