OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Sök idag till ett Jobbspår anordnat av Haninge Kommun och få anställning efter sex månaders yrkesutbildning!
Medverkande företag
Ögren Gruppen, Specialchark i Stockholm, Olle Nyberg Chark, Chark Food i Stockholm, Årsta Kött, Sorunda Korvfabrik.
Att jobba som styckare eller charkuterist är ett hantverk där de olika arbetsmomenten utförs i arbetslag. Inom laget roterar man mellan arbetsuppgifterna, men man kan också vara specialiserade på vissa uppgifter.
En styckares arbetsuppgift är att skilja ut och stycka fram de olika köttdetaljerna, kotlettraden, karrén och skinkan. Charkuteristens arbete tar vid efter slaktaren och styckaren. I arbetet ingår att förbereda och salta olika köttvaror samt att tillverka charkuterivaror. Tillverkningen gäller också skinka, kassler och hamburgerkött som saltas, röks eller kokas. I arbetsmomenten ingår att väga upp råvaror för hackning och malning samt att stoppa korv. Produkterna röks, kokas och kyls eller fryses innan de förpackas.
Du får en efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden och anställd hos ett av företagen efter slutförd godkänd utbildning. Branschen är viktig för Sverige och ger Dig som anställd ett meningsfullt jobb. Här får Du arbeta med god och bra mat samtidigt som Du bidra till hållbar utveckling, varje dag. Du behövs!
Vill du veta mera?
Skicka din intresseanmälan och CV till arbetsgivargruppen@haninge.se. Så bjuder vi in Dig till ett informationsmöte och intervju. Titta även på filmerna nedan:
https://kcf.se/om-oss/var-film-om-branschen/
https://kcf.se/om-oss/branschfilmer-pa-fem-olika-sprak/
https://kcf.se/om-oss/rekryteringsfilmer-pa-fem-sprak/
https://arbetsformedlingen.se/play/projekt-dags/kott-och-chark
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.