OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Tillsammans bygger vi Piteå. Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. I arbetet för ett attraktivt och hållbart samhälle erbjuder Piteå kommun följande tjänst:
Uppdrag
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera näringsriktiga, kvalitetssäkrade och välsmakande måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar, på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet.
I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca
10 000 portioner varje dag. Måltidsservice arbetar med utgångspunkt från de kostpolitiska riktlinjer som är beslutade, samt mot Piteå kommuns och verksamhetens uppsatta mål.
Bergsviksskolans kök är ett slutberedningskök där det dagligen serveras frukost, lunch och mellanmål till ca 100 förskolebarn och cirka 300 elever från förskoleklass till årskurs 6. Förskolan har 6 avdelningar. Du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med 3 andra personer.
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att; slutbereda och servera dagens olika lunchalternativ, tillaga tillbehör och en varierad salladsbuffé samt tillreda/förbereda och servera frukost och mellanmål (även alternativ anpassade för barn med behov av specialkost).
I arbetet ingår ansvar för en säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i kök och matsal. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som barn/elever, ett gott bemötande är därför betydelsefullt. Du roterar enligt schema mellan de olika arbetsstationerna i köket.
Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller har dokumenterad erfarenhet som måltidspersonal inom kök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, för säker hantering av bland annat specialkost. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka, kondition och rörlighet då arbetet är fysiskt och ibland tungt. Erfarenhet från kök, goda datakunskaper och kunskap i program som används i yrket är meriterande.
Kunskap om:
Slutberedning
Råvaror
Specialkost
Egenkontroll, hygien, städning
Ergonomiskt arbete i verksamheten
Hur man använder maskiner inom storkök
Personlig lämplighet
Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du följer de kostpolitiska riktlinjerna och gällande rutiner samt arbetar mot uppsatta mål. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är van att organisera och utföra ditt arbete självständigt, har god samarbetsförmåga och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper. Som person trivs du att arbeta i en arbetsgrupp. Du är flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter.
Mer information och kontakt
Vikariat semestertjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka.
Vikariatet avser perioden 10/1-16/6-2023
För ytterligare information kontakta
Petra Rankvist, enhetschef 0911- 69 65 07
Veronica Öhlund, Kommunal 010-4429904