OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Tillsammans bygger vi Piteå. Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. I arbetet för ett attraktivt och hållbart samhälle erbjuder Piteå kommun följande tjänst:Uppdraget
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera välsmakande och näringsriktiga måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar, på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet
I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca
10 000 portioner varje dag. Måltidsservice arbetar med utgångspunkt från de kostpolitiska riktlinjer som är beslutade, samt mot Piteå kommuns och verksamhetens uppsatta mål.
Köket i Sjulsmark är ett modernt tillagningskök där det dagligen serveras frukost, lunch och mellanmål till ca 100 barn, elever och personal i förskola och skola. I köket arbetar man ensam men i nära samarbete med den pedagogiska verksamheten liksom städpersonalen.
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att tillaga och servera dagens lunchalternativ, tillreda en varierad salladsbuffé samt tillreda/förbereda och servera frukost och mellanmål. Till samtliga måltider ska även ett utbud anpassat för eventuella allergiker tillredas och serveras. Du ansvarar för en säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i kök och matsal. Vidare ingår beställning av varor i e-handel efter gällande avtal och inom ramen för fastställd budget. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som barn; ett gott bemötande är därför betydelsefullt.
Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller har dokumenterad erfarenhet som kock inom storkök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, för säker hantering i storkök. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka, kondition och rörlighet. Datakunskaper och kunskap i program som används i yrket är meriterande.
Kunskap om
• Det varma köket, med inriktning mat lagad från grunden
• Råvaror
• Specialkost
• Egenkontroll, hygien, städning
• Ergonomiskt arbete i verksamheten
• Hur man använder maskiner inom storkök
Personlig lämplighet
Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är van att organisera och utföra ditt arbete självständigt och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper.
Mer information och kontakt
Vikariat semestertjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka.
Vikariatet avser perioden 230601–240831
För ytterligare information kontakta:
Maria Salomonsson, enhetschef 0911- 69 71 65
Kommunal Veronica Öhlund 010–4429904