Vikariat - Livsmedelsdatabasen

Arbetsbeskrivning

Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel av hög kvalitet, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i vårt land.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla Se även www.slv.se

Vikariat Livsmedelsdatabasen

Arbetsuppgifter: Arbetet är särskilt inriktat mot det praktiska arbetet kring utvecklingen av en väl fungerande livsmedelsdatabas.Arbetsuppgifterna består bland annat av att göra receptberäkningar, följa produktutveckling och säkerställa att informationen i livsmedelsdatabasen är aktuell, sammanställa kvalitetssäkrade näringsdata från analysprojekt och litteratur och delta i internationellt och nationellt samarbete.

Kvalifikationer: Vi vill att Du som söker har en avslutad högskoleutbildning i nutrition, livsmedelsteknologi eller motsvarande.Du ska ha erfarenhet inom områdena livsmedel, matvanor och receptberäkning.Du skall vara noggrann, tycka om systematiskt sifferarbete och ha förmåga att se hur "detaljer passar in i helheten".Mycket god datorvana är ett krav.Erfarenhet av arbete i livsmedelsbranschen är meriterande.

Arbetet sker i en projektgrupp och förutsätter både god förmåga till självständigt arbete och samarbete.Du ska vara flexibel, öppen och kommunikativ.Du ska kunna tala och skriva svenska och engelska.Arbete på Livsmedelsverket innebär även att delta i övrigt myndighetsarbete inom nutritionsområdet.

Upplysningar: För upplysningar ring någon av nutritionisterna som arbetar med matvaneundersökningar och livsmedelsdatabasen Helene Enghardt Barbieri och Irene Mattisson.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Heltid
  • Publicerat: 30 mars 2009
  • Ansök senast: 6 april 2009

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


Project leader and expert in Sustainable Nutrition

Project leader and expert in Sustainable Nutrition

24 oktober 2024

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

3 juli 2024

Researcher in Sustainable Nutrition

Researcher in Sustainable Nutrition

21 februari 2023