OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Livsmedelsverket söker vikarierande laboratorieingenjör På mikrobiologiska enheten görs metodutveckling, kartläggningsstudier och riskvärderingar av mikroorganismer i mat och dricksvatten.Enheten stödjer också externa laboratorier genom organisering av kompetensprovningsprogram och tillverkning av mikrobiologiskt referensmaterial.Livsmedelsverkets tillsyns- och regelavdelning erhåller mikrobiologiskt expertsstöd från enheten.Ungefär 30 personer arbetar på enheten.Arbetsuppgifter Livsmedelsverket organiserar två kompetensprovningsprogram inom mikrobiologi.Drygt 200 laboratorier deltar per provningsomgång i livsmedelsprogrammet och drygt 100 i dricksvattenprogrammet, totalt fem omgångar per år.Du kommer att arbeta med planering, tillverkning och kontroll av de frystorkade blandningarna av mikroorganismer som används i programmen.I arbetet ingår också en del kundkontakter. Kvalifikationer Vi vill att du har mycket goda kunskaper om klassiskt mikrobiologiskt laboratoriearbete, gärna inom livsmedels- och/eller dricksvattenmikrobiologi.Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.Du tycker om att arbeta i grupp men har samtidigt lätt för att utföra uppgifter självständigt och med stor noggrannhet.Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Om Livsmedelsverket Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten.Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar ca 330 personer.Ytterligare ca 200 medarbetare återfinns på slakterierna och gränskontrollerna runt om i landet.Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.Se även www.livsmedelsverket.se.