Vill du bli Stockholms viktigaste kökschef?

Arbetsbeskrivning

Vår kökschef Vladimir går i pension efter närmare 40 (!) år hos oss. Vi söker nu en ny klippa till köket på Solsunda HVB.
Solsunda är ett privat hem för vård och boende som ligger i Skuru, tio minuter med bil eller buss mot Värmdö från Slussen.
Hos oss bor vuxna personer med psykisk ohälsa såsom psykosproblematik. depression, ångest, personlighetsstörningar och neuropsykiatriska diagnoser. Vi arbetar på uppdrag av kommuner och landsting med målsättningen att tillsammans skapa en trygg och värdig tillvaro för våra boende.
Vi har 48 boende på Solsunda och omkring 30 personal som arbetar samtidigt, vilket betyder att varje servering omfattar ungefär 80 portioner.
Vi följer säsongerna och arbetar så långt det är möjligt med lokalt producerade råvaror. Vi serverar frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika samt kvällsfika varje dag och vi lagar all mat från grunden. Vi gör skillnad på vardagar och helger och följer våra traditioner.
Vi arbetar hållbart genom att försöka minska matsvinn och samlar in matrester för återvinning till biogas. Maten anpassas efter de råvaror som är i säsong.
Vårt kök är rent och snyggt, får alltid goda betyg när vi har uppföljningar av t ex Anticimex.
Din köksbrigad består av tre kockar, med dig inräknad, och som kökschef är det du som ansvarar för köket och all mat som serveras på Solsunda. Du ansvarar också för personalmat, drycker och all utrustning i köket.
Maten har en stor betydelse hos oss eftersom vi är övertygade om att god och vällagad mat har en viktig roll för vårt psykiska välmående. Din roll blir med andra ord central på flera plan. Kanske är det därför som vår nuvarande kökschef trivts så bra på Solsunda.
Vi ser fram emot att få träffa dig!


BESKRIVNING AV TJÄNSTEN
Kökschefen ska:
-ansvara för all mat som serveras på Solsunda
-ansvara för planering och utvärdering av menyerna
-ansvara för kökets egenkontroller
-ansvara för ständig utveckling av rutiner för kvalitetssäkring i köket
-kostnadsansvar för råvaruinköp och lagerhållning
-ansvara för att informera VD om brister i köket eller kommande underhållsbehov på kort eller lång sikt


ARBETSUPPGIFTER
-planera maten som serveras utifrån kvalitet, ekonomi och näringslära
-tillgodose att de lagstadgade hygienkraven efterlevs
-beställa och ta emot matvaruleveranser
-vara arbetsledare för Solsundas två kockar
-leda det dagliga arbetet i köket
-medverka på Solsundas infomöten
-sköta kontakten med för tjänsten relevanta leverantörer
-administrera försäljning av matkuponger
-ta fram ekonomiska underlag från köket till VD
- utföra sedvanliga kockuppgifter; såsom matlagning som fördelas mellan er tre kockar i köket enligt ett fastlagt schema
-planera, utföra och följa upp allt arbete
-schemaläggning, semesterplanering för kökspersonalen


Du har en positiv inställning och du stimuleras av att hitta lösningar som fungerar. Du är prestigelös och tycker om att vara del av en grupp som hjälper varandra, samtidigt som du är van att arbeta självständigt och ta egna initiativ.
Vi vill att du har kockutbildning och minst fem års erfarenhet i yrket, samt erfarenhet av att leda personal. Du är kvalitetsmedveten och har god kännedom om allergier, specialkost och näringslära. Du älskar att laga god mat från grunden, utan halvfabrikat. Du är mycket serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra människor. Du är flexibel, stresstålig och lösningsfokuserad.
Du är också strukturerad, brinner för ditt arbete och har en god pedagogisk förmåga att få dina medarbetare att vilja utvecklas och växa. Du säkerställer att vi följer de lagar som gäller för vår verksamhet. Du följer rutiner kring ekologiska och kravmärkta produkter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättandet av tjänsten.
Tjänstgöring enligt schema. Du arbetar röda dagar och var tredje helg. Ibland öppnar du köket och ibland stänger du.
Provanställning 6 mån tillämpas.
Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Solsunda HVB/Hagsunda AB Nacka
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 22 januari 2020
  • Ansök senast: 29 februari 2020

Postadress

Solsundavägen 14
Nacka, 13146

Liknande jobb


23 oktober 2024

Kökschef centrala Uppsala

Kökschef centrala Uppsala

14 oktober 2024

Kökschef Brasserie Udden

14 oktober 2024