OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen
Nu söker vi kökspersonal inför vintersäsongen 2021!
Går det att kombinera restaurangjobb med skidåkning? Absolut! På STFs fjällstationer erbjuder vi dig arbete fyllt av spännande möten, kul jobb och trevliga kollegor men också lediga dagar att fylla med fjäll, skidåkning, äventyr och gemenskap. STF driver åtta fjällstationer från Grövelsjön i norra Dalarna till Kebnekaise och Abisko i Lappland i egen regi. Några fjällstationer ligger vid en väg, men de flesta i väglöst land.
På en fjällstation är maten en stor del av våra gästers upplevelse. Att vi kan erbjuda god mat som lagas med kärlek och bra råvaror är viktigt för oss. Vilt, ekologiskt och närproducerat är självklara val och flera av våra restauranger är KRAV-certifierade. Vi vill förmedla den lokala matkulturen från fjället och samisk gastronomi får gärna ta plats på vår meny. Många gäster vill äta mer vegetariskt, och vi arbetar aktivt med att utveckla och bredda innehållet av god, grön och nyttig mat. Vi erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. I våra kaféer serveras godsaker såsom våfflor och hembakat kaffebröd. Köket serverar också personalmat till övriga medarbetare på stationen. Vi lägger stor vikt vid personalmaten eftersom vi är övertygade om att mätta magar jobbar bäst.
Som kock har du ansvar för att maten håller en hög och jämn kvalitet. Vi vill givetvis att du lagar god och smakrik mat som även är en njutning för ögat. Din ambition ska vara att överträffa gästens förväntan. Vi söker dig som lockas av kreativa utmaningar i köket, är nyfiken och tar egna initiativ och ansvar för din matlagning.
Som arbetsgivare kan vi erbjuda en arbetsplats med:
- EN GOD ARBETSMILJÖ Hos oss finns en gemenskap mellan kollegor, god arbetsmiljö och stämning och en organisation som arbetar utifrån värdeorden Omtänksam, Nyfiken, Äkta, Professionell och Engagerad.
- HÅLLBARHET Vi jobbar för hållbara medarbetare genom hållbara scheman. Vi värnar om vår miljö, använder gärna lokala råvaror och varje anläggning har ett eget hållbarhetsarbete. Specialkost är en självklarhet.
- UNIKA MILJÖER Vi verkar i en unik fjällmiljö som ger möjlighet till en rik fritid. En miljö som andra betalar för att få semestra i. Du har en unik möjlighet att njuta av fritidsintressen i naturen på din lediga tid.
- KOLLEKTIVAVTAL Vi har ordning och reda och följer lagar och avtal.
- PROFESSIONELL MILJÖ Vi jobbar med god kvalitet och bra råvaror. Våra ledare har genomfört ledarutbildningar och goda kunskaper i drift av en anläggning i fjällen
- ETT GEMENSAMT MÅL Gästens fjällupplevelse är vårt fokus. Vi älskar våra gäster! Och vi älskar det faktum att alla inom STF tillsammans bidrar till att få fler att upptäcka Sverige.
-MÖJLIGHET ATT GÅ VIDARE INOM STF Här finns goda möjligheter att efter en säsong få fast anställning och för den som vill, kanske gå vidare till en annan anläggning inom organisationen.
Vi vill att du:
har stort matlagningsintresse med erfarenhet från kök, eller har utbildning och/eller yrkesvana som kock.
är kunnig inom och tycker om att laga vegetarisk mat.
är kunnig inom specialkost.
är väl insatt i HACCP.
är en person med hög arbetskapacitet och tycker om utmaningar som kräver snabba lösningar.
har social kompetens, är serviceinriktad, tar ansvar och är punktlig.
har stort ordningssinne och kan skapa struktur i både ditt eget och avdelningens arbete.
Anläggningar och anställningsperiod
Merparten av fjällstationerna öppnar i februari och stänger i slutet av april men vi har möjlighet till förlängning från november och jul/nyår på vissa av våra anläggningar. Du kan läsa mer om respektive anläggning och dess kök här
Uppge i din ansökan på vilken fjällanläggning du helst önskar arbeta.
Introduktionsdagar hålls i samband med säsongsstart. Vi erbjuder personalboende. Du kommer att vara inackorderad på fjällstationen, vilket innebär att du bor och äter på anläggningen där du jobbar.
Vill du vara med och göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige? Vi ser fram emot din ansökan!