Vill du jobba med Livsmedelsverkets matvaneundersökningar?

Vill du jobba med Livsmedelsverkets matvaneundersökningar?

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att bidra till ökad kunskap om matvanor i befolkningen? Är du van att arbeta med genomförande av undersökningar på människor? Har du erfarenhet av att hantera avtal, personuppgifter och andra administrativa uppgifter kring studier? Då kan du vara den teammedlem som vi söker till team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Varför Livsmedelsverket?
Vi kan erbjuda en unik arbetsplats där du kan arbeta fokuserat med matvaneundersökningar samt bidra till teamets arbete med den svenska livsmedelsdatabasen.

Risk- och nyttovärderingsavdelningen/team Matvaneundersökningar och Nutrition
Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition med 13 engagerade medarbetare som har en stor samlad kompetens och erfarenhet inom området nutrition. Teamet ansvarar bland annat för den svenska livsmedelsdatabasen, genomför nationella matvaneundersökningar samt följer trender i matvanor och livsmedelskonsumtion. Vi är en del av Livsmedelsverkets Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att alla i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är fokuserade kring Livsmedelsverkets matvaneundersökningar, inklusive:


• Hantera data i pågående och genomförda undersökningar och i Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas
• Delta i arbetet med data- och provinsamling i matvaneundersökningar
• Koordinera och administrera kontakter och avtal kring datadelning och extern användning av det webbaserade verktyget för matvaneundersökningar
• Vid behov bearbeta data och sammanställa resultat från undersökningar

Din profil
Vi söker dig med minst magister-/masterutbildning inom området kost och/eller nutrition. Du bör ha erfarenhet av administration kring humanstudier: hantering av personuppgifter i enlighet med GDPR, avtal, samt databashantering och förvaltning av data. Vi ser gärna att du har arbetat med matvaneundersökningar eller liknande undersökningar, gärna där man samlat in biologiska prover. Har du god kunskap om näringsinnehåll i livsmedel och konsumtionsdata är det ett plus, liksom erfarenhet av kostundersökningsmetodik och statistisk analys. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska men även på engelska. Detta eftersom kommunikationen med exempelvis externa kontakter såsom forskare kan vara på engelska.

Som person behöver du vara kommunikativ och lyhörd då du kommer att arbeta med kontakter både internt och externt. Du behöver vara bra på att samordna och informera, både muntligt och skriftligt. Du kommer att vara en del i teamet och på avdelningen vilket innebär att du behöver vara social, flexibel och ha god samarbetsförmåga. Du behöver vara självgående och bra på att ta egna initiativ samtidigt som du behöver kunna följa instruktioner och rutiner. Din organisatoriska förmåga är god, du har lätt för att planera och arbetar strukturerat och noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Carolina Åkerblom. Representant för SACO är Anna Karin Lindroos och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 22 december 2021. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Visstidsanställning på 1,5 år, ev chans till förlängning.

Tillträde: From 1 februari 2022, eller enligt överenskommelse.

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/05382

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • 6 månader eller längre
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 6 december 2021
  • Ansök senast: 22 december 2021

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


Project leader and expert in Sustainable Nutrition

Project leader and expert in Sustainable Nutrition

24 oktober 2024

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

Nordisk Produktspecialist Hipp Barnmat

3 juli 2024

Researcher in Sustainable Nutrition

Researcher in Sustainable Nutrition

21 februari 2023