OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.
I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.
Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!
Beskrivning
Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Uddevalla Gymnasieskola är en kvalitetsinriktad gymnasieutbildning med engagerade lärare som jobbar i arbetslag och nära sina elever.
Eleverna driver, tillsammans med lärarna, vår lunchrestaurang Gesällen som har öppet flera dagar i veckan. Vi är måna om att de elever som söker till oss får en god yrkesutbildning och att alla har chansen att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. Vi fokuserar på att höja studieresultaten, att fler ska nå yrkesexamen och att alla elever ska känna trygghet och uppleva studiero.
Som yrkeslärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet ansvarar du för att i alla delar undervisa enligt skolans styrdokument. Vi söker dig som har ett stort nätverk inom branschen, har eleven i fokus, god datorvana och ser digital teknik som ett naturligt arbetssätt. Du är intresserad av att utveckla skolan och vill arbeta för ökad måluppfyllelse.
Vi fäster även stor vikt vid de personliga egenskaper och färdigheter som vi bedömer krävs för att fungera väl inom läraryrket som exempelvis personlig mognad och flexibilitet. Du skall vara serviceininriktad med fokus på samarbete med kollegor, vårdnadshavare och elever. Du är en god ledare i klassrummet med tydlighet i kommunikation, mål och resultat. Du har egenskaper som innefattar både struktur och kreativitet.
Arbetsuppgifter
Som yrkeslärare inom kök på restaurang- och livsmedelsprogrammet ansvarar du först och främst för undervisning i klass, mindre grupper och enskilt. Undervisningen sker både praktiskt och teoretiskt. Till undervisningen hör arbetsplatsförlagt lärande med framtagande av apl-platser och regelbundna besök hos eleverna på apl-platsen. Övrigt lärararbete som mentorsskap för elevgrupp, ansvar för lokaler (restaurang- och metodkök) och verktyg, prövningar med mera.
Kvalifikationer
Behörig yrkeslärare inom kök (kock), ska ha genomgått yrkeslärarubildning. Erfarenhet från arbetsliv i aktuell bransch. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att engagera ungdomar, samarbets- och organisationsförmåga, social medvetenhet samt pedagogisk skicklighet. B-körkort är ett krav.
För tjänster där lärarlegitimation/examensbevis/studieintyg krävs ska detta lämnas in före anställning.
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar, samt för verksamhet inom LSS, vård- och omsorg, hälso-och sjukvård, psykiatrisk vård och missbruksvård, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.
För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Artiklar i detta ämnet
- Utbildningsmaterial för att skydda barns hörsel