OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället!
Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb.
Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad.
Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter.
Thomasgymnasiet är Sveriges näst äldsta gymnasium. Våra traditioner sträcker sig 400 år tillbaka i historien. Idag är gymnasiet beläget på Campus Strängnäs i nya och ljusa lokaler.
BAKGRUND till tjänsten.
Höstterminen 2016 startar Thomasgymnasiet i Strängnäs en utbildning med benämningen Culinary Craft. Utbildningen som formellt är en del av skolverkets program Restaurang & Livsmedel, är inriktad på måltidshantverk i hela kedjan - från jord till bord. Utformningen av programmet sker i samarbete med ledande mat- och måltidshantverkare. Det omgivande mathantverket och dess aktörer utgör också basen för det ”utökade klassrum” som är den bärande idén bakom utbildningen. I vår utformning ger programmet grundläggande behörighet till högskola/universitet.
Mat/måltider är ett av de områden där kvalificerad arbetskraft som kockar, restauratörer, bagare, konditorer och producenter av lokala råvaror saknas idag såväl som inom överskådlig framtid. Därför har Länsstyrelsen, tillsammans med flera aktörer i länet, initierat arbetet med att ta fram matstrategin ”Stolt mat i Sörmland” för att utveckla maten/måltiden som det mest prioriterade området för länets utveckling fram till 2020. Thomasgymnasiets nya yrkesprogram Culinary Craft är en viktig del av denna strategi med inriktning på att profilera länet, och på att matcha näringens framtida rekryteringsbehov.
Culinary Craft programmet stöds aktivt av ett programråd - ett Advisory Board (AB) - med bred lokal, regional och nationell förankring, ett stort kontaktnät och ett brinnande intresse för mat- och måltidsutveckling, entreprenörskap och turism. AB kommer att ha koppling till Måltidsakademin och Grythyttan. Programmet kommer
därför att ge goda utsikter till jobb direkt efter examen, samtidigt som det ger grundläggande behörighet för vidare studier till exempel på Måltidsakademin i Grythyttan.
Culinary Craft kommer att ha en ambitiös hållning för att attrahera elever med utvecklad eller slumrande passion för mat och måltider samt driv för branschen. Det nya yrkesprogrammet kommer även sikta mot en lärlingsutbildning för starkt motiverade elever.
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara med och utforma utbildningen i nära samarbete med vårt AB. Men det handlar inte bara om att undervisa i matlagning, det handlar om så mycket mer. Du kommer att få skapa, synliggöra och sälja vårt nya yrkesprogram Culinary Craft och redan nu till våren 2016 förbereda inför programstart. Att du har en pedagogisk ådra är självklart för oss.
Undervisningen består av kurser inom hela området mat- och måltidskunskap från råvaror och matlagning till restauratörskunskap med inriktning på presentation och administration av måltider. Vi ser det därför som en merit om du kan undervisa på flera av programmets kurser. Du ska genomföra den skolförlagda utbildningen, anskaffa och samarbeta med APL-platserna, besöka och bedöma eleverna på APL. Utveckla utbildningen tillsammans med ledning och bransch.
För starkt motiverade elever kan senare delar av utbildningen vara som lärling.
KVALIFIKATIONER
Du som söker är en duktig mathantverkare och god projektledare med ett stort kontaktnät inom branschen. Du har en passion för Culinary Craft och förmågan att leda ett kvalitetsarbete som kan leda till en särskild variant med målsättningen riksintag. Målsättningen är på sikt en utbildning med riksintag.
Du har branscherfarenhet och erfarenhet av samarbete med branschen.
Det är meriterande om du har lärarlegitimation.
Du ska vara en engagerad och initiativrik lärare med elevens måluppfyllelse i fokus.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
ÖVRIGT
Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia.
Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Artiklar i detta ämnet
- Utbildningsmaterial för att skydda barns hörsel
Kontaktpersoner på detta företaget
Rektor Anna Zachrisson
0152-29454
bitr. rektor Katrin Eriksson
0152-29857
LR Johan Dunér
0152-29487
LR Lena Zeller
0152-29483
Lärarförbundet Ulla Ruston
0730-789873
Bit rektor Eva Nordin
0152-29454
Lärarförbundet Lotta Lindh
072-2439967
LR Lena Zeller
0701760283
Rektor Anna Zachrisson
0152-294 54
Verksamhetschef Anna Zachrisson
0152-29454